Iza Sevšek

Naziv:

Trenerka fitnesa

Kontakt:

+386 40 294 054

Storitve

  • funkcionalna vadba
  • TRX vadba
  • Booty Burn vadba
  • učenje pravilnih gibalnih vzorcev
  • svetovanje o zdravem načinu življenja
  • pridobivanje mišične mase
  • izguba telesne mase

Pogled

V današnjem (večinoma sedečem) načinom življenja je gibanje zelo pomembno. Hitro namreč pride do raznih živčno-mišičnih in kostno-mišičnih bolezni, deformacij in mikropoškodb, ki posledično ovirajo naš, lahko bi rekli luksuzni, življenjski slog. Zato podpiram zdrav življenjski slog, ki pa zraven gibanja vključuje tudi ustrezno prehrano in skrb za duševno zdravje. Ker smo danes iz vseh strani dobesedno “bombardirani” z informacijami o milijonih različnih dietah, načini treniranja in lepotnih idealih, se lahko med njimi hitro izgubimo. Ogromno je motenj hranjenja, anksioznosti in ostalih duševnih bolezni, ki imajo negativne učinke na telesno zdravje.

V prvi vrsti je potrebno sebe postaviti na prvo mesto. S tem imam v mislih, da nam pri vadbi ni treba biti pozorni na to, da bomo pokurili kar se da največ kalorij in, da si bomo s tem pridobili “dovolilnico” za hrano. Hrana je gorivo za telo in gre z roko v roki z vadbo.

S skupinskimi vadbami tako želim motivirati vse, ki so v dvomih kako začeti z gibanjem, ali tiste, ki si želite popestriti že obstoječ način treniranja. Vadba ne rabi biti obveza, temveč način spoznavanja svojega telesa, vse kar zmore, krepiti njegovo moč in posledično bo tudi vaše počutje boljše.

Pristop

Skozi študij fizioterapije in večletnega treniranja sem pridobila znanje in izkušnje na področju funkcionalne vadbe, na kateri tudi temelji moj pristop. Z njo krepimo mišično moč, mišično vzdržljivost, kardio-respiratorni sistem, propriocepcijo (zaznavanje) ter s tem koordinacijo in ravnotežje ter kognicijo. Razvijamo pravilne gibalne vzorce, izboljšujemo telesno držo in odpravljamo asimetrije.