Urška Rojko

Naziv:

Trenerka fitnesa (FZS), strokovnjakinja športne prehrane in vadbe med nosečnostjo ter po porodu, s posebnim zanimanjem za žensko fiziologijo.

Kontakt:

info@nestology.eu
+386 51 348 412

Storitve

● Vadba v nosečnosti in po porodu
● Učenje pravilnih gibalnih vzorcev
● Izguba telesne maščobe
● Pridobivanje mišične mase
● Prehransko svetovanje
● Svetovanje na področju športnih dopolnil
● Sestava vadbenega plana in vodenje čez celoten trenažni proces
● Svetovanje o zdravem načinu življenja
● Predavanja
● »Online Coaching«

Pogled

Številni posamezniki se ne zavedajo pomena funkcionalnega gibanja vse dokler jih nekaj ne prisili razmišljati drugače. Sodobni način življenja (žal) postaja vse bolj nedejaven in vse bolj sedeč, kar se kaže v mnogih negativnih posledicah na našem telesu, vsakodnevnem delovanju ter počutju.

Žal je sama funkcionalnost gibanja nemalokrat spregledana tudi, ko prestopimo prag fitnesa. Priljubljeni nasveti o prehrani in vadbi pa so zatajili že mnogim, predvsem ženskam z neverjetno pogostimi simptomi, kot na primer “Sindrom policističnih jajčnikov”, “Hashimotov tiroiditis” ter celo menopavza in motnje v delovanju medeničnega dna.

Fiziološke spremembe, kot so nosečnost, menopavza, hormonsko zdravje, vpliv menstrualnega cikla na športno aktivnost in inkontinenca med vadbo so še vedno tretirana kot »posebne teme«. Dejstvo pa je, da so le-te del ženskega vsakdana.

S tem namenom pri delu z ženskami upoštevam stvari, kot so:

  • Kako lahko hormonsko stanje ženske vpliva na rezultate pri vadbi.
  • Kako lahko disfunkcija medeničnega dna vpliva na izkušnje žensk pri vadbi.
  • Kako menstrualni ciklus, nosečnost, peri in postmenopavza vpliva na vadbo in prehrano

Moj pristop

Izobraževanja, izpopolnjevanja, empatija in individualen pristop so tisti ključni dejavniki, s katerimi poskušam strankam zagotoviti čim bolj kakovostno storitev in pozitivno izkušnjo. Moj pristop je celosten, saj menim, da lahko le tako posamezniku omogočimo, da bo cilj tudi dolgoročno obdržal.

Najsi gre za izgubo telesne maščobe, pridobitev mišične mase ali samo izboljšanje zdravstvenega stanja…Moje poslanstvo, je posameznika naučiti kako jesti zdravo, se funkcionalno gibati in kako implementirati zdrave navade v svoje življenje, z namenom dosege dolgoročnega cilja.